PåskCon

IX

När

14 & 15 april 2023
13.00 – 22.00

Var

Kulturhuset Klossen
Ekonomstråket 6, Umeå

Kontakt

Kontakta oss på vår mejl
kontakt@paskcon.se

Historia

PåskCon är ett rollspelskonvent för alla! Vi riktar oss till gamla som nya spelare, tanken är att PåskCon ska kunna vara en plats för de som vill testa på rollspel. Idén om PåskCon föddes på SävCon XII och håller fortfarande igång.

Då PåskCon är tänkt att vara ett mindre konvent så har vi tidigare passat på att göra det till Sveriges mysigaste rollspelskonvent. Tidigare har vi hållt till i en herrgård istället för en skola för att höja mysfaktorn.

Men detta år så sker något annorlunda…

 

Nutid

PåskCon flyttar från Sävar och in till Umeå.

Detta gör vi för att kunna erbjuda rollspel till en större målgrupp och därmed tänker vi lite nytt. PåskCon ska fortsätta vara ett nybörjarvänligt rollspelskonvent och vi vill såklart att du hänger med på PåskCons förändringsresa.

Visst syns vi på PåskCon?

Kostnad

PåskCon IX är

GRATIS

att delta på

Rollspelen på konventet

Förgörare av världar

Fyra marinkårssoldater har avvikit med hemligt material under utrymningen av kolonin Kruger60 och ni måste fånga dem medan invasionsstyrkan är på väg.

Mysteriet med den försvunna forskaren

Äventyrarna tror att det är på väg på en fridfull semester till Seattle över påsklovet, men organisationen ’Octopus’ har andra mer diaboliska planer.

Hjältar Sökes

Doctor Pluton har byggt en frystrålare och hotar Umeå!!! Vi behöver hjältar och det är på momangen. Är du en av dessa hjältar?

Schema

Spelschema kommer att skickas ut då anmälan har stängt och schemat har skapats. Grundschemat här under uppdateras löpande med information och länkar, se till att återkomma ofta.

Vrid på mobilen om du tycker schemat är svårläst.

Fredag 14/4

13.00 – 17.00 Spelpass 1
18.00 – 22.00 Spelpass 2

Lördag 15/4

13.00 – 22.00

Brädspel
13.30 – 14.00 KLASK-turnering
14.00 – 15.00 The Red Dragon Inn – turnering
17.00 – 18.00 Föreläsning – Rollspelsböcker
18.00 – 22.00 Spelpass 3

Anmälan

För att få förtur till rollspelspassen så behöver du anmäla dig till PåskCon IX. Om man inte dyker upp till sitt spelpass så försvinner förturen.

Vi har endast enskild anmälan. Om ni är ett lag som anmäler er så kom tillsammans på ett lagnamn innan anmälan öppnar och skriv sedan ert lagnamn i rutan efter att ni kryssat i att ni tillhör ett lag. Ett lag består av 4-5 personer, är ni färre än 4-5 personer så kommer vi att sätta ihop er med andra personer.

Här intill hittar du länkar till anmälan för deltagare och scenarioförfattare. Du hittar mer information på respektive sida.

Det kostar inget att delta på PåskCon IX, så du kommer inte bli ombedd att betala något i samband med anmälan.

Scenarioförfattare

För dig som vill skriva ett scenario

Deltagaranmälan

För dig som vill delta